Puppycursus

De beste basis voor een fijn hondenleven.

Fantastisch mooie locaties

Waar kun je beter beginnen met socialiseren dan in de echte wereld?

Socialisatie altijd voorop

In de puppycursus leer je de ins en outs van positief socialiseren.

Aandacht voor iedere hond

Aandacht voor iedere individuele hond, zijn karakter en zijn behoeftes.

Puppycursus: matrozenlessen!

Het kiezen voor een hond brengt een grote verantwoordelijkheid mee voor jou als baas. Je zult je pup moeten socialiseren. Het gaat er daarbij om dat je pup zoveel mogelijk positieve leerervaringen heeft, zodat hij de wereld met een positieve blik bekijkt en uitgroeit tot een stabiele en lieve volwassen hond. In vijf lessen krijgt jouw pup deze positieve leerervaringen. Op de meest fantastische locaties leren we jou hoe jij je pup begeleidt in het ontdekken van die grote, nieuwe wereld. 

* Voor de puppycursus zijn momenteel helaas GEEN instroom mogelijkheden. Neem contact op voor eventueel privé les.

Kosten: 7 lessen € 110,00

Puppycursus2

Reviews

Hoe de puppycursus werkt

Hondenschool Cuijk aanmelding

Aanmelding

Meld jou en je hond aan door te bellen of het contactformulier in te vullen. Binnen 24 uur neem ik contact met je op.

Schippers Hondenservice kennismaking

Kennismaking

Ik maken kennis met jou en je pup. We brengen de eigenschappen en behoeften van jouw hond in kaart.

Hondenschool Cuijk leren

Aan de slag met je pup!

Je gaat met je pup aan de slag! In 5 lessen op verschillende locaties leer je de de ins en outs van het socialiseren.

Veelgestelde vragen over de puppycursus

Schipper is de naam van mijn hondenschool en uitlaatservice. Schipper is ook de naam van mijn Weimaraner reu, die altijd mee op pad gaat. 

Ik kijk altijd naar de behoeften en eigenschappen van de individuele hond. Voordat je hond mee gaat voor een wandeling, training of begeleiding, maak ik altijd uitgebreid met hem of haar kennis. Zo kan ik zijn karakter en behoeften goed in kaart brengen. Pas als ik weet hoe jouw hond in elkaar zit, ga ik met hem aan de slag. Ik wil alleen het beste voor jou en je hond.

Femke Wijnberge-Gorris is gediplomeerd kynologisch instructeur. Zij werkt op basis van positieve training. Waardoor mens en hond zullen groeien tot een prachtig team en samen in balans komen.

Les 1 – Woonwijkwandeling (45m, Heeswijkse Kampen, Cuijk)

Het is belangrijk dat je pup leert omgaan met de alle normale situaties die we dagelijks tegenkomen. In de eerste les wandelen wij daarom door woonwijk Heeswijkse Kampen in Cuijk. Daar wandelen wij langs onder meer een skatebaan, speeltuin en doorgaande weg. Hier komt je pup in aanraking met diverse situaties uit het dagelijks leven, zoals ontmoetingen met voorbijgangers, spelende kinderen, andere honden, fieters en auto’s. We leren je hond positief te kijken naar nieuwe situaties, zodat jij straks lekker ontspannen met je hond op pad kunt.

Les 2 – Andere dieren ontmoeten (45m, Kinderboerderij ’t Ganzenbos, Cuijk)

Een hond zal in zijn leven vaker in contact komen met andere dieren. Het is belangrijk dat hij daar goed mee om leert gaan, zodat hij straks niet angstig maar juist positief zal reageren op andere dieren. Daarom gaan wij in les 2 van de cursus naar Kinderboerderij ’t Ganzenbos in Cuijk. Daar maken de pups op een positieve manier kennis met schapen, varkentjes, kippen, geiten, koeien en konijnen.

Les 3 – Spelende kinderen (45m, XXS BSO Buiten, Cuijk)

Een belangrijk element in de socialisatie van je pup is het wennen aan kinderen. Om ongelukjes te voorkomen en je pup te laten wennen aan kinderen die om hem heen aan het spelen zijn, gaan we naar Buitenschoolse Opvaing XXS BSO Buiten. Samen met een groepje kinderen van de BSO leren we je hond wennen aan de omgang met kinderen. Altijd in zijn of haar tempo, de positieve leerervaring staat voorop!

Les 4 – Hondentaal in de praktijk (45m, zonder pup, Hondendagopvang D’n Uutloat in Oeffelt)

Om straks een goed team met je hond te vormen, zul je hem goed moeten begrijpen. Belangrijk voor een goed begrip van je hond is zijn lichaamstaal. Omdat honden niet kunnen praten, communiceren zij immers voor een groot deel met hun lichaam. Door dat te bestuderen en begrijpen, leer je je hond beter kennen en zijn motivaties beter begrijpen. In Les 4 zullen wij daarom hondentaal gaan bestuderen. Daarvoor gaan wij (ditmaal zonder pup) naar naar Hondendagopvang D’n Uutloat in Oeffelt, waar we hondentaal in de praktijk zullen bestuderen. Door te kijken naar hoe de honden daar rondlopen en met elkaar communiceren, leren we hondentaal in de praktijk van dichtbij kennen. Jij leert lichaamstaal herkennen en kunt dit toepassen bij jouw eigen viervoeter.

Les 5 – Puppyparcours (45m, grasveld van Buiten Gewoon)

De vierde les vindt plaats op het puppyparcours. Dit parcours, op een grasveld van Buitengewoon, is opgezet om jouw pup op een positieve manier te laten kennismaken met verschillende voorwerpen. Op speelse wijze zal je pup verschillende voorwerpen benaderen, eraan snuffelen en uitproberen, zodat hij straks weet hoe hij met nieuwe objecten om moet gaan.

Les 6 – Hier komen (45m, op een rustige wandellocatie)

Het is fijn om al vroeg te beginnen met het leren hier komen. Je wilt natuurlijk je pup (misschien nu al) of later los laten lopen voor een heerlijke wandeling. Wanneer je je hond los laat lopen is het belangrijkste dat je hond komt wanneer je deze roept. Hier gaan we een begin aan maken door het op leuke en speelse manieren aan te bieden. Hier komen moet ten slotte altijd leuk zijn.

Les 7- De dierenwinkel (45m, Pets Place Cuijk)

In de les dierenwinkel nemen we verschillende aspecten mee. We beginnen met de wandeling naar de dierenwinkel toe. Dit is door een stukje centrum van Cuijk. In de dierenwinkel zijn vraagt wat impuls controle van je pup. Hoe ga je hiermee om en wanneer zijn je juiste beloon momenten.

De puppycursus kost € 110,-

Je krijgt een factuur toegestuurd, waarna je per bankoverschrijving kunt betalen. Ook kunnen wij je een tikkie sturen, zodat je jouw betaling gemakkelijk via de mobiele telefoon kunt voldoen. Als jij dat fijn vindt, is contant betalen ook mogelijk.