Over Schipper

Van Uitlaatservice naar Hondentrainingscentrum.

Visie

We leven in een tijdperk van positieve omgang met je hond. De wetenschap heeft laten zien dat honden beter en meer leren door ze juist positief te stimuleren. Schipper is groot voorstander van deze positieve benadering en past dan ook alleen positieve trainingsmethoden toe. Hierbij is een goed begrip van de hond en zijn gedrag, motivatie en emoties essentieel. Door goed te kijken naar lichaamstaal en emoties van de hond, kunnen we begrijpen hoe bepaalde gedragingen (zowel positief als negatief) ontstaan en onze omgang met de hond daarop aanpassen. Zo houden we rekening met de specifieke behoeftes van iedere individuele hond, waarbij veiligheid gewaarborgd blijft.

Team Schipper

Femke

Ik ben Femke Wijnberge-Gorris, gepassioneerd hondenliefhebber. Ik ben getrouwd, moeder van twee zoons en trotse eigenaar van twee prachtige Weimaraners: Schipper en zijn dochter, Meisje. Ik doe niets liever dan honden  trainen, hen helpen wanneer er gedragsproblemen zijn ontstaan en erop uit gaan  samen met de honden te genieten van het buitenleven. Voor de oprichting van Schipper gaf ik les op de Hondenschool Brabant-Limburg, waar ik de puppycursus, basiscursus, vervolgcursus en apporteercursus verzorgde. Met de oprichting van mijn eigen Hondenservice heb ik van mijn grootste passie mijn beroep gemaakt. In eerste instantie als uitlaatservice, tegenwoordig is Schipper een volwaardige hondenschool.

schippershondenservice even voorstellen

Opleidingen

Door de jaren heen heb ik mij gespecialiseerd tot kynologisch expert en volgde deze opleidingen.

 • Kynologisch Instructeur
  Annorlunda Kynologisch Kenniscentrum*
 • Jachttraining met Clicker Lesgeven
  Annorlunda Kynologisch Kenniscentrum
 • EHBO voor Honden
  Tinley Academie
 • Tellington TTouch
  Tellington Ttouch
 • Vechtende Honden Uit Elkaar Halen En Dan?
  Tinley Academie
 • Hoe Honden Leren
  Annodlunda Kynologisch Kenniscentrum 

Maartje

Ik ben Maartje Janssen, 24 jaar oud en ik woon in Oeffelt. Ik heb de opleiding dierenzorg gevolgd aan het Helicon. Ik verzorg dieren en vang daarnaast dieren op als mensen op vakantie zijn, of als zij om andere redenen niet voor hun dieren kunnen zorgen. Ik heb veel ervaring met verschillende diersoorten, maar mijn grote passie blijft werken met honden. Zelf ben ik helemaal gek van de hondensoort Welsh Corgi Cardigan! Inmiddels ben ik zo’n 1,5 jaar het trotse baasje van Roef, mijn eigen Corgi. In de zomer van 2020 heb ik Femke vervangen tijdens haar zwangerschapsverlof. Dat beviel zo goed, dat ik sindsdien elke woensdag voor haar werk.

5/5