Life Skills Hondentraining

Leer de belangrijkste vaardigheden voor elke dag.

Vervolgtraining 2.0

In de Life Skills hondentraining gaan we werken aan skills die je dagelijks écht nodig hebt.

Bruikbare tips & tricks

Niet het gebruikelijke zit, af en blijf, maar lessen waar je écht wat aan hebt.

Alledaagse situaties

Leer veelvoorkomende alledaagse situaties soepel te doorstaan.

Life Skills Hondentraining:
stuurmanslessen!

De Life Skills Hondentraining is een vervolg op de puppycursus

* Voor de Life skills cursus zijn momenteel helaas GEEN instroom mogelijkheden. Neem contact op voor eventuele privé les.

Je gaat leren:

 • Hoe je ontspannen wandelt met jouw hond aan de riem.
 • Hoe je jouw hond betrouwbaar hier laat komen.
 • Hoe je omgaat met stressvolle situaties.
 • Hoe je de impulscontrole en zelfbeheersing van jouw hond ontwikkelt. 
 • Hoe je buiten een band met jouw hond opbouwt. 

Kosten: 8 lessen € 128,- of 6 lessen € 117,00


Life Skills hondentraining2

Reviews

Hoe Life Skills hondentraining werkt

Hondenschool Cuijk aanmelding

Aanmelding

Meld jou en je hond aan door te bellen of het contactformulier in te vullen. Binnen 24 uur neem ik contact met je op.

Schippers Hondenservice kennismaking

Intake

Ik maak kennis met jou en je hond. Aan de hand van de eigenschappen en behoeften van jouw hond maak ik een plan van aanpak.

Hondenschool Cuijk leren

Hondentraining

Ik begeleid je stap voor stap bij de uitvoering en geef jou en je hond skills mee voor de rest van zijn leven!

Veelgestelde vragen over Life Skills hondentraining

Schipper is de naam van mijn hondenschool en uitlaatservice. Schipper is ook de naam van mijn Weimaraner reu, die altijd mee op pad gaat. 

Bij Schipper kijken wij altijd naar de behoeften en eigenschappen van de individuele hond. Voordat we je hond meenemen voor een wandeling, training of begeleiding, maken wij altijd uitgebreid met hem of haar kennis. Zo kunnen wij zijn karakter en behoeften goed in kaart brengen. Pas als we weten hoe jouw hond in elkaar zit, gaan we met hem aan de slag. Wij willen alleen het beste voor jou en je hond.

Femke Wijnberge-Gorris is gediplomeerd kynologisch instructeur. Zij werkt op basis van positieve training. Waardoor mens en hond zullen groeien tot een prachtig team en samen in balans komen.

De Life Skills Training is een vervolg op de Matrozenlessen. Hierin gaan we verder met het socialiseren. Dit kan je een hondenlevenlang blijven doen, maar vooral de eerste maanden tot een jaar in een hondenleven is de belangrijkste periode om voldoende aandacht te besteden aan het socialiseren. Maar we gaan werken aan meer life skills.

Zo behandelen we het wandelen zonder trekken; het ontspannen wandelen aan de riem. Je leert hoe het komt dat jouw hond zo opgewonden reageert op het verkeer en andere honden, en hoe je daarmee moet omgaan. Je leert je hond het ‘hier komen’ aan en dit te verankeren (ook wel generaliseren) in zijn gedrag, zodat jouw hond steeds bij je komt als je roept.

Je gaat ook werken aan de impulscontrole van je hond. Hierdoor blijft jouw hond kalm afwachten als jij dat wilt, en leer je hem bijvoorbeeld voer te negeren. Met het werken aan deze impulscontrole werk je ook aan de veiligheid. Immers, wanneer je hond beschikt over voldoende zelfbheersing, zal hij niet zomaar de deur uitvliegen of achter alles aanrennen wat beweegt, waardoor zijn veiligheid en die van de omgeving in gevaar kunnen komen. Hierbovenop gaan we werken aan aandacht van jouw hond voor jou, in de prikkelende buitenomgeving.

Voor de Life Skills cursus zijn 2 optie. 8 Lessen, deze lessen worden iedere week gegeven overdag op een door de weekse dag of 6 praktijk Lesse, deze lessen zijn 1x in de 2 weken op een door de weekse avond In de week dat er geen praktijkles is worden er video opdrachten in de What’s app groep geplaatst.  Een deel van de lessen zal plaats vinden op een veldje waar minder prikkels zijn om nieuwe skills aan te leren en het andere deel gaan we naar verschillende locaties om de skills in de praktijk te brengen.

Tijdens deze cursus zullen we werken met de clicker methode. De clicker gebruik je om nieuw gedrag aan te leren. Met deze methode help je jouw hond op een duidelijke manier en op het juiste moment te belonen. Goede bekrachtings timing is essentieel bij het trainen van je hond.

Wat heb je nodig voor deze cursus:

 • Clicker
 • Voertasje
 • Heerlijke voertjes
 • Speeltjes om samen met je hond te spelen
 • Halsband of tuig (geen slipketting of jachtlijn ZONDER stop)
 • 2 riemen, 1 riem van circa 1,8 m en 1 riem van 5 m

De Life Skills Training kost per cursus:

8 lessen (overdag): € 128,-

6 lessen + video opdrachten (avond): €117,-

Je krijgt een factuur toegestuurd, waarna je per bankoverschrijving kunt betalen. Ook kunnen wij je een tikkie sturen, zodat je jouw betaling gemakkelijk via de mobiele telefoon kunt voldoen. Als jij dat fijn vindt, is contant betalen ook mogelijk.