Coaching hondengedrag

Word expert van je eigen hond!

Hondenuitlaatservice schipper gedragsverbetering

Gedragsverbetering

Leer hoe je het gedrag van jouw hond kunt verbeteren door met hem samen te werken.

Hondenuitlaatservice schipper begrip van hondentaal

Begrijp hondentaal

Leer jouw hond beter begrijpen en probleemgedrag aanpakken.

Hondenuitlaatservice schipper verbeter jullie relatie

Versterk de band

Door Schippers coaching gaan jullie beter samenwerken. Resultaat: een betere band!

Coaching hondengedrag

‘Probleemgedrag’ is vaak heel normaal hondengedrag en wordt vaak veroorzaakt door miscommunicatie tussen hond en baas. Bij Schipper leer jij de beweegredenen van je hond en zijn emoties precies te lezen en begrijpen. Ik maak een plan op maat en coach jou en je hond stap voor stap bij de uitvoering ervan. Doel: het gedrag van je hond verbeteren, de thuissituatie ontspannen en jullie relatie de positieve wending geven die het nodig heeft.

schippershondenservice-Coaching-hondengedrag

Reviews

Hoe coaching hondengedrag werkt

Hondenschool Cuijk aanmelding

Aanmelding

Meld jou en je hond aan door ons te bellen of het contactformulier in te vullen. Binnen 24 uur neem ik contact met je op.

Schippers Hondenservice kennismaking

Intake

Ik maak kennis met jou en je hond. Je vertelt ons jouw exacte hulpvraag en ik stel een plan op maat voor je op.

Hondenschool Cuijk leren

Begeleiding!

Ik begeleid je stap voor stap bij de uitvoering. Ik help jou je hond te begrijpen en zijn gedrag te verbeteren.

Veelgestelde vragen over coaching hondengedrag

Schipper is de naam van mijn hondenschool en uitlaatservice. Schipper is ook de naam van mijn Weimaraner reu, die altijd mee op pad gaat. 

Ik kijk altijd naar de behoeften en eigenschappen van de individuele hond. Voordat je hond mee gaat voor een wandeling, training of begeleiding, maak ik altijd uitgebreid met hem of haar kennis. Zo kan ik zijn karakter en behoeften goed in kaart brengen. Pas als ik weet hoe jouw hond in elkaar zit, ga ik met hem aan de slag. Ik wil alleen het beste voor jou en je hond.

Femke Wijnberge-Gorris is gediplomeerd kynologisch instructeur. Zij werkt op basis van positieve training. Waardoor mens en hond zullen groeien tot een prachtig team en samen in balans komen.

Gedragsproblemen bij honden worden vaak veroorzaakt door miscommunicatie tussen hond en  baas. Je zal moeten leren wat de motivatie van je hond is om bepaald gedrag te vertonen. Ook negatief gedrag is vaak heel normaal hondengedrag, dus waarom maakt je hond nu de keuzes die hij maakt? Bij Schipper leer de beweegredenen van je hond en zijn emoties precies te lezen en begrijpen. Ik maak een plan op maat en begeleid je stap voor stap. 

Een hond heeft tijd nodig om prikkels uit de omgeving om te zetten tot positief gedrag. Krijgt hij die niet, dan zal hij impulsief reageren, wat kan leiden tot ongewenste situaties. Je leert moeilijke situaties te herkennen en voorkomen en te begrijpen hoe jouw hond reageert op verschillende prikkels. Ik leer je hoe je jouw hond door lastige situaties loodst. Ik help je een goede samenwerking tussen jou en je hond te realiseren, met stressvrije en trekloze wandelingen als doel.

Het is ontzettend belangrijk  dat je hond te allen tijde bij je komt als je roept. Helaas is dat vaak nog niet helemaal het geval. Dat kan leiden tot gevaarlijke situaties waarin je je hond kwijt bent. Daar zit niemand op te wachten! Bij Schipper leer je hoe je je hond het structureel hier komen aanleert. Ik doe dit spelenderwijs met een positieve benadering; een feest voor hond en baas. 

Honden kunnen impulsen ontwikkelen die voor ongewenste situaties zorgen. Met onze zelfbeheersingstraining help je jouw hond een betere impulscontrole te ontwikkelen. Daarbij staat gewenst gedrag aanleren centraal, in plaats van het afleren van ongewenst gedrag. Mijn zelfbeheersingsoefeningen helpen bij een rustigere en beheerstere hond in een veelheid aan situaties.

De gedragscoaching kost € 48,- per les (45 min). Buiten Cuijk €0,35 p/km vergoeding. De eerste les kan langer duren dan 45 min ivm het bespreken wat precies het gedrag van de hond is. Mocht dit het geval zijn dan wordt dit achteraf nog verrekend.

Houd er rekening mee dat u meerdere lessen nodig heeft.

Je krijgt een factuur toegestuurd, waarna je per bankoverschrijving kunt betalen. Ook kan ik je een tikkie sturen, zodat je jouw betaling gemakkelijk via de mobiele telefoon kunt voldoen. Als jij dat fijn vindt, is contant betalen ook mogelijk.