Apporteren

Omdat jouw hond voor apporteren geboren is.

Actief bezig zijn

Je hond kan al zijn energie lekker kwijt. En ook jij ploft aan het eind voldaan op de bank!

Geef je hond een doel

Door je hond te leren apporteren geef je je hond de voldoening die hij nodig heeft.

Hondenuitlaatservice schipper verbeter de jullie band

Versterk jullie band

Apporteren is fantastisch voor de band tussen hond en baas. 

Ga apporteren!

Heb jij zo’n lekker energieke jachthond gewoon lekker bezig zijn met je hond en wil je jullie band en samenwerking verder ontwikkelen? Leer je hond dan apporteren! Op positieve, speelse wijze krijgen jij en je hond apporteerles. Ik hanteer hierbij de clickermethode. Clickertraining zorgt voor duidelijkheid bij het trainen van je hond op een positieve manier. Binnen no time hebben jullie het apporteren onder de knie!

Apporteren ga apporteren

Reviews

Hoe apporteren werkt

Hondenschool Cuijk aanmelding

Aanmelding

Meld jou en je hond aan door ons te bellen of het contactformulier in te vullen. Binnen 24 uur neem ik contact met je op.

Schippers Hondenservice kennismaking

Intake

Ik maak kennis met jou en je hond. Aan de hand van de eigenschappen en behoeften van jouw hond maak ik een plan van aanpak.

Hondenschool Cuijk leren

Apporteren!

Ik leer jou en je hond stap voor stap hoe je moet apporteren. Een fantastische activiteit voor baas en hond!

Veelgestelde vragen over apporteren

Schipper is de naam van mijn hondenschool en uitlaatservice. Schipper is ook de naam van mijn Weimaraner reu, die altijd mee op pad gaat. 

Ik kijk altijd naar de behoeften en eigenschappen van de individuele hond. Voordat je hond mee gaat voor een wandeling, training of begeleiding, maak ik altijd uitgebreid met hem of haar kennis. Zo kan ik zijn karakter en behoeften goed in kaart brengen. Pas als ik weet hoe jouw hond in elkaar zit, ga ik met hem aan de slag. Ik wil alleen het beste voor jou en je hond.

Femke Wijnberge-Gorris is gediplomeerd kynologisch instructeur. Zij werkt op basis van positieve training. Waardoor mens en hond zullen groeien tot een prachtig team en samen in balans komen.

Om je hond te kunnen laten apporteren zal je hond meerdere gedragingen achter elkaar moeten laten zien.  Steady (rustig) wachten, van je af gestuurd kunnen worden, een voorwerp kunnen oppakken en vasthouden, naar jou terug komen en dit voorwerp weer afgeven. 
 
Naast het apporteren komen er meerdere vaardigheden kijken. Een goede samenwerking tussen hond en begeleider is essentieel om je hond bijvoorbeeld te leren los naast je te volgen terwijl er een apport weggegooid wordt en onthoud jouw hond de valplek van het apport nog wel terwijl hij naast je loopt?  Dit zijn enkele vaardigheden die je gaat leren tijdens het apporteren. 
 
Het gaat er vooral om dat het een spelletje is voor je hond. Het moet geweldig worden om samen te werken en het een feestje is om iets bij jou af te geven. Ik maak hierbij gebruik van de clicker methode en er zullen target gebruikt worden om de leerweg leuker, duidelijk en positief te maken voor je hond. 
 
Hoe leuk is het wanneer je in het bos per ongeluk je handschoen verliest en jij je hond daarvoor terug kan sturen, wanneer je samen zwerf afval kan gaan opruimen doormiddel van een apporteerspel (met veiligheid voor de hond voorop), op een recreatieve manier bezig gaan met je hond, daar waarvoor je hond is gemaakt ‘retrieven’ of gewoon lekker bezig met zijn 2en. 
 
De cursus worst aangeboden met 1 op 1 lessen en duurt 45 – 60 min. 

De apporteertraining kost € 45,- per les (privé les) of 5 lessenblok € 212,50. Buiten Cuijk €0,30 p/km vergoeding.

Je krijgt een factuur toegestuurd, waarna je per bankoverschrijving kunt betalen. Ook kan ik je een tikkie sturen, zodat je jouw betaling gemakkelijk via de mobiele telefoon kunt voldoen. Als jij dat fijn vindt, is contant betalen ook mogelijk.